FAQ

Da, tetoviranje boli. Ne toliko koliko neki misle, i ne toliko koliko bi drugi htjeli da povjerujete u to.Najbolje se psihički pripremiti na sto veću bolu,ako ju oćekujete,necete ju doživjeti.Ipak je to igra psihe.

Tetovažu mozete staviti na bilo koje mjesto.Preporuka je da velicina tetovaže odgovara veličini mjesta na koje stavljate.

Da…uz odgovarajuću sterilizaciju i dezinfekciju, kontrolu instrumenata koju prakticira studio koji ste izabrali. To znači da što god dolazi u kontakt sa krvi i tjelesnim tekućinama, mora biti ili bačeno (jednokratna uporaba) ili sterilizirano (dijelovi mašinice itd)

To znači da je svaki set igala koji je korišten pri tetoviranju totalno nov i nekorišten. Igle su zasebno spakovane i sterilizirane. Poslije upotrebe igle se bacaju u za to predviđene kontejnere. Jedna igla = jedna mušterija

Sve boje, kapice za boju, rukavice, žileti, pvc vrećice i ostali potrošni materijal se baca poslije upotrebe. Ništa se ne koristi više puta tako da nema nikakve mogućnosti da dođe do bilo kakvih zaraza. Nakon tetoviranja radna površina se čisti sa posebno pripremljenim dezinfekcijskim sredstvima.

Prvo, razmotrite prostoriju gdje se tetovira. Da li je prostorija gdje se tetovira čista i profesionalno opremljena. Vaša zapažanja mogu vam mnogo reći o tome. Zatim, postavljajte pitanja. Profesionalni studio uživa se hvaljenjem i ponosi se svojim procesom tetoviranja tako da vam neće zamjeriti na pitanjima.

Maloljetne osobe (do 18) godina biti će uslužene ukoliko dođu u pratnji roditelja. I roditelji i dijete moraju dokazati da to jesu dokumentima sa slikom. (Osobna, vozačka, putovnica) Svaki studio ima svoja pravila što se tiče tetoviranja i piercinga maloljetnika. U našem studiju tetovaže se ne rade maloljetnicima ispod 16 godina bez obzira na pristanak roditelja. Također ovisno o godinama postoji ograničenja kod piercinga:

maloljetnim osobama od 14 – 16 godina piercing se radi samo na ušima, nosu i usni,

maloljetnim odobama od 16 – 18 godina radimo sve piercinge osim jezika i bradavica

Ne smijete doći gladni. Najviše 3 sata prije tetoviranja ili piercinga morate pojesti obilan obrok. Ne smijete doći neispavani jer umor i glad izazivaju nervozu, povećanu osjetljivost na bol i nesvjesticu.
Ne smijete koristiti bilo kakve droge ili alkohol 24 sata prije tetoviranja i piercinga jer mogu izazvati povećano krvarenje i utjecati na kvalitetu tetovaže ili piercinga.

Za tetoviranje je potrebno najaviti se 1-2 tjedna unaprijed. Najbolje je doći u salon, pronaći točan motiv i veličinu koju želite staviti, ugovoriti termin i ostaviti akontaciju koja se odbija od cijene tetovaže prilikom plaćanja. Ukoliko ne dođete na ugovoreni termin gubite ostavljenu akontaciju. Za piercing je dovoljno najaviti se dan ranije

UKLANJANJE LASEROM
Uklanjanje laserom se izvodi tako da se laser navodi iznad područja gdje se tetovira, te on svojom zrakom izbljeđuje pigment. Ovaj postupak je poprilično bolan, ostavlja ožiljke, dugo traje, potrebno je ponavljati isti postupak u više navrata i jako je skup.

KIRURŠKI ZAHVAT
Izvodi se izrezivanjem tetovaže sa određenog dijela tijela. Ostavlja ožiljak. Radi se pod anestezijom.

KORIŠTENJE KREMA
Najnovije na tržištu i još se uvijek ne može nabaviti kod nas. Proces traje 6-18 mjeseci. Mazanje kremama koje izvlače pigment. Bezbolno je i ne ostavlja ožiljke

Privremene ili bio tetovaže najčešće se koriste za privremeni make up i na tim dijelovima tijela traju od 3 mjeseca do 2 godine. Na ostalim dijelovima tijela ne može se odrediti kada će nestati jer sve ovisi koliko će brzo organizam razgraditi boju, tako da mogu ostati i do 30 godina. Najgore je to što tetovaža ne nestaje ravnomjerno nego se nakon određenog vremena može stvoriti mrlja koja se može zadržati na vašem tijelu duži niz godina. Sistem izrade bio tetovaža je isti kao i trajnih samo se koriste drugačije boje.

Svakako morate kontaktirati liječnika da sastavi popis na čega ste alergični i o tome obavijestiti svog tattoo majstora/artista.

Ovisno o kakvoj se bolesti radi, ali ako bolujete od neke ozbiljnije bolesti svakako se morate konzultirati sa svojim liječnikom i svojim tattoo majstorom/artistom.

Potrebno je doći do studija na dogovor gdje ćete iz prve ruke saznati što i kako je izvedivo, položaj, veličinu , mjesto i cijenu.

Potrebno je doći do studija na dogovor da se točno vidi šta bi se radilo i dogovori plan izrade tetovaže.

Tetovaže određujemo po veličini, mjestu i kompliciranosti, a ako je nešto veće u pitanju određujemo po satu ili terminu.

Trudnice i dojilje ne tetoviramo jer time želimo zaštititi dijete od nepoželjnih komplikacija, a isto tako smatramo da je majčinstvo na prvom mjestu.,za tetovažu uvijek ima vremena.