Anubis Testimonials

INKDIVIDUAL konzultacije – vidjeti tetovažu očima profesionalca

Može jedna tetovaža, sad odmah?

Kad sam prvi put došla kod Žvakija, pojma nisam imala što zapravo želim.

Guglala sam puno tattoo majstora koji rade u Zagrebu gdje živim, ali i u ostatku Hrvatske. Neki imaju vrhunske radove, drugi su postali svojevrsne legende u vlastitom gradu, no ono što je presudilo da nazovem Žvakija, bila je njegova filozofija “Think What You Ink”, unikatni radovi i VIP termini.

Imala sam tri potpuno nepovezane tetovaže, jednu do druge, onako, osrednje odrađene (Žvaki bi rekao da sam preblaga 😊) i jedino što sam znala je da ih se želim riješiti i umjesto njih imati jednu vrhunski odrađenu tetovažu, samo moju, kojoj ću se diviti zauvijek. I htjela sam to sad odmah.

Zbog načina na koji Žvaki radi, znala sam da će tih osam sati VIP termina biti usredotočen samo na mene, da nam neće “upadati” kojekakvi likovi s raznim upitima i da ću dobiti dizajn savršen za mene, iako sam u studio ušetala bez gotovo ikakve ideje.

Što su INKDIVIDUAL konzultacije?

Uz kavu smo počeli razgovarati o svačemu nečemu i naravno, o tetovažama, i tad je krenulo.

A što je tebi najvažnije kod tetovaže?

Dao mi je popis od nekoliko karakteristika da ih poslažem od najvažnije do najmanje važne. Na popisu su bile cijena, dizajn, ljepota, jedinstvenost…

Znala sam da Žvaki ne radi sa svakime, pa sam ih mudro posložila tako da sam cijenu zgurala negdje pri dno, a epitete poput “unikatan” na vrh, uvjerena kako sam rasturila prvi test i pokazala da mislim ozbiljno 😊

Fulala sam skoro sve.

Žvaki je tad strpljivo sa mnom prolazio točku po točku s popisa i na jednostavnim primjerima koje svi razumijemo (poput muško-ženskih odnosa 😊 ), mi objasnio što je zapravo najvažnije kod tetovaže, na što obratiti pažnju, a što zanemariti kako bi došli do tetovaže “za zauvijek”.

Svi mi dolazimo u studio s nekim svojim idejama i oboružani znanjem s interneta, nesvjesni koliko je tetoviranje zapravo kompleksno. Poanta ovog mini—testa i INKDIVIDUAL konzultacija je da nas nauči gledati na tetovažu kako to rade profesionalci.

Svi želimo autentičnu tetovažu, a za to je potrebno i da bude određene veličine. Ponekad puno veća od onoga što smo planirali.

Da naš savršen dizajn ispuni svoj potencijal, mora biti postavljen na savršeno mjesto na tijelu. Ponekad to nije ono koje smo mi zamislili.

I tako je sa svakim aspektom tetovaže. INKDIVIDUAL konzultacije nam pomažu doći do konačnog cilja – tetovaže koju želimo, ali na ispravan način kako bi stvarno potrajala cijeli život.

Go hard or go home – u punom smislu

Nisam još apsolvirala sve što je Žvaki rekao , a već je uslijedio drugi “šamar”. Prvo radimo cover-up onih mojih nepovezanih tetovaža i ja tu nemam pravo glasa. On odlučuje o svemu.

Kak to misliš? 

Tad me malo oprala panika. Zbricani metalac će birati tetovažu meni koja sam odrasla uz Britney Spears? Već sam vidjela kostursku glavu preko cijelih svojih leđa.

Al rekoh – tražila si, dobila si. Il mu vjeruješ ili ideš doma.

S razlogom sam odabrala Žvakija i nije bilo šanse da se sad povučem.

I povjerenje mi se isplatilo. Kroz razgovor smo shvatili kako ovaj drugi funkcionira i što mu je bitno, kada on odlučuje, a kada ja.

Tako je bilo i kod cover-upa. Ja sam nabrajala sve što volim, a Žvaki je eliminirao neiskoristive motive. S obzirom da moja ljubav prema psima njemu ne znači baš ništa, bez problema je rekao “ne” jer mu dizajn psa nije pasao za cover up. U konačnici smo došli do nečega što je odgovaralo oboma – meni se sviđalo, a njemu bilo dovoljno dobro da pokrije staru tetovažu.

Upravo na takve situacije vas pripreme INKDIVDUAL situacije – koliko god ja voljela svog Shellyja, njegov portret neće učiniti ništa dobro za mene: neće pokriti staru tetovažu i neće lijepo izgledati.

Tetovaža koju nisam htjela, a najbolje mi pristaje

To smo čak relativno brzo riješili i krenuli smišljati što dalje. Moja vizija je bila nešto u stilu starog Hollywooda, 40-e i 50-e, zgodni frajer tipa Humphry Bogart naslonjen na Rolly Royce dok mu u susret dolazi komad a la Jessica Rabbit, znak Hollywood u pozadini…

Ne može.

Zadimljen lokal?

Ne može.

Reflektori, zalazak sunca?

Ne može.

Bilo je tu još puno “ne može”, no svako popraćeno objašnjenjem s INKDIVIDUAL konzultacija zašto ne može: likovi neće biti realni, nemamo dovoljno prostora za to, s godinama će se pretvoriti u mrlju, neće dobro izgledati na tom dijelu tijela… i uvijek njegova kontra-ponuda.

U naša tri termina, Žvaki je sa mnom pretresao cijeli internet u potrazi za inspiracijom, na tabletu mi pokazao kako će tetovaža u konačnici izgledati (dragocjeno za nas koji ne znamo vizualizirati), smislio je detalje kojih se ja nikad ne bih sjetila, predstavio mi tehnike i stilove za koje nikad nisam čula…

Osam sati kod Žvakija je osam sati mozganja, međusobnog izazivanja i rasprava, i što je najbolje, stvaranja vlastite tetovaže.

Moja tetovaža nije kopija s interneta, nastala je nabacivanjem ideja, nekim vrludavim tijekom naših misli i razgovora, spajanjem motiva i igranjem stilovima.

Isto tako, moja tetovaža nije ono što sam zamišljala kad sam došla. Dobila sam potpuno druge motive i veličinu, al sa suštinom moje početne ideje i apgrejdana detaljima koji jamče da će biti lijepa, kvalitetna i da će pristajati mome tijelu, ali i mojoj osobnosti.

Žvaki je zapravo sve moje ideje prekrojio na način da poštuju lekcije s INKDIVIDUAL konzultacija, ali da istovremeno sadrže moju početnu ideju.

Nikad ne znaš što te čeka kod Žvakija

Sad kad razmišljam kako smo došli do nje, pojma nemam. Bilo je tu puno kave, cigareta i razgovora, predlaganja i slaganja ideje na ideju.

Svaki put kad idem kod Žvakija, ustajem u 5 ujutro, drndam se busom 600 kilometara i nakon osam sati razmišljanja, preslagivanja i bockanja iglom, u Zagreb se vratim slomljena. U prva 24 sata uspjeli smo odraditi cover up. Čeka nas još tetoviranje pola leđa. Puno je to utučenih sati, a ja još uvijek nemam tetovažu koju sam htjela “sad odmah”.

Pa ipak, uvijek nekako zaboravim bol i umor i radujem se odlasku u Osijek, našim raspravama i jedva čekam vidjeti što ćemo taj dan smisliti. Kad ulazim u salon, pojma nemam s čim ću iz njega izaći. Nikamo mi se više ne žuri jer uživam u mogućnosti da sama stvorim tetovažu za koju znam da mi neće trebati cover up 😊

I to su vam, zapravo, INKDIVIDUAL konzultacije – dovedu u pitanje sve što ste mislili da znate o tetovažama i povedu vas na nevjerojatno putovanje smišljanja vlastite tetovaže. Više vam nije toliko bitno doći do cilja, jer se jebeno dobro provodite na putovanju do tamo.A moje putovanje još traje…